Transport Duitsland – Nederland

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

U vindt bij Eutrex B.V. een dekkend transportnetwerk voor uw transport Duitsland – Nederland; zowel voor FTL als LTL zendingen Tussen geheel Duitsland en Nederland . De diensten die wij u bieden zijn gericht op efficiëntie en service. Onze medewerkers staan voor u klaar en regisseren het transport van A tot en met Z.

Neem contact met ons op en ontdek wat wij voor u kunnen bieden.

Duitsland

U vindt bij Eutrex B.V. een dekkend transportnetwerk; zowel voor FTL als LTL zendingen door geheel Duitsland. De diensten die wij u bieden zijn gericht op efficiëntie en service. Onze medewerkers staan voor u klaar en regisseren het transport van A tot en met Z.

Neem contact met ons op en ontdek wat wij u kunnen bieden.

Algemeen

 • Oppervlakte: 357.021 km2
 • Inwoners: 82,5 miljoen
 • Hoofdstad: Berlijn
 • Telefoon: +49
 • Web: .de
 • BTW: 19%

Transittijden

 • Groupage: 1 – 2 dagen
 • Deelladingen (LTL): 1 – 2 dagen
 • Compleetladingen (FTL): 1 dag
 • Vertrekdagen FTL/LTL: iedere dag
 • Same day delivery
 • Tijdlevering in overleg mogelijk

Rijverboden en Feestdagen

Nationale feestdagen 2013
1 januari (Nieuwjaarsdag), 29 maart (Goede Vrijdag), 31 maart en 1 april (Pasen), 1 mei (Dag van de Arbeid), 9 mei (Hemelvaartsdag), 19 en 20 mei (Pinksteren), 3 oktober (dag van de Duitse Eenwording), 25 en 26 december (Kerstmis).

Regionale feestdagen 2013
6 januari (Driekoningen), wordt gevierd in Baden-Württemberg, Bayern en Sachsen-Anhalt (er geldt geen rijverbod in deze deelstaten), Carneval (Rosenmontag), 30 mei (Sacramentsdag), 15 augustus (Maria Hemelvaart) en 1 november (Allerheiligen) zijn vrije dagen in het Katholieke gedeelte (ruwweg alles ten zuiden van de lijn Ruhrgebied naar Dresden).  In die betreffende deelstaten is dan ook meestal een rijverbod van kracht. Precieze gegevens zijn op te vragen bij onze medewerkers op de Duitsland afdeling.

Rijverboden
Op autosnelwegen en Bundesstraßen geldt ten algemene een rijverbod voor deze transporten vanaf vrijdag 15.00 uur tot maandag 09.00 uur. Daarnaast kunnen in samenhang met de afmetingen aanvullende rijverboden worden voorgeschreven, zodat het transport uitsluitend tussen 19.00/22.00 uur en 6.00 uur kan plaatsvinden. Bovendien zijn beperkingen opgelegd voor de zomermaanden en de dagen rond Pasen en Pinksteren. Nadere bijzonderheden worden in de verleende ontheffing ver-meld.

Extra informatie

De LKW-Maut geldt voor voertuigen van 12 ton en meer toegestaan totaalgewicht. In het onderstaande schema staan de toltarieven in eurocent per kilometer. Het te betalen toltarief is afhankelijk van het aantal assen van het voertuig of de voertuigcombinatie en van de emissiecategorie. Onderstaande tarieven gelden vanaf 1 januari 2012. De tarieven zijn niet gewijzigd ten opzichte van 2011.

Emissieklassen  2 of 3 assen 4 of meer assen
Euro 5 en hoger 14.10 15.50
Euro 4 (of Euro 3+ filter) 16.90 18.30
Euro 3 (of Euro 2+ filter) 19.00 20.40
Euro 2, 1   of 0 27.40 28.80

Vraag een vrijblijvende offerte aan!